BLOGGER BLOGGER TEGAR

Sunday, June 19, 2011

Beza antara Glitterati dan Ordinary Member | BIRUMUDA91

Assalamualaikum & salam sejahtera .


beberapa hari yang lepas BM dah tulis entri mengenai Exclusive Nuffanger Club dan juga Buffered Earning(BE) dari Nuffnang . haa ? tak baca lagi ? ruginya . takpe , jangan risau . klik SINI untuk baca mengenai Exclusive Nuffnanger Club dan SINI untuk Buffered Earning(BE) dari Nuffnang .

baiklah . kali ni BM nak kongsikan mengenai perbezaan antara Glitterati(Exclusive Club) dengan ordinary member(Non-exclusive member) . 

Glitterati(Exclusive Club) 

kadar bayaran(CPM) - earning akan 20-50% dari earning blog semasa .
kadar bayaran(CPC) - 60% lebih tinggi dari bayaran biasa .
tempoh pembayaran - 30 hari dari tarikh cashout .
advertorial - layak
event Nuffnang - 70% kerusi untuk Nuffnanger .
pemenang contest - 70% hadiah exclusive .
penggunaan innit - layak .
pemilihan iklan CPUV - diutamakan .


Ordinary member(Non-exclusive Club) 

kadar bayaran(CPM) - 20-50% lebih rendah daripada Nuffnagers exclusive .
kadar bayaran(CPC) - kadar biasa .
tempoh pembayaran - 60 hari dari tarikh cashout .
advertorial - tidak layak .
event Nuffnang - 30% untuk ordinary member .
pemenang contest - 30% untuk non exclusive .
penggunaan innit - tidak layak .
pemilihan iklan CPUV - tidak diutamakan .

haa . diatas ni adalah perbezaan diantara exclusive club dengan non-exclusive club . so , kepada sesiapa yang berstatus non-exclusive member tu jom la bertukar kepada Glitterati . nak tahu sebab apa ? sebab Glitterati lebih banyak kelebihan daripada yang biasa . 

TERIMA KASIH KERANA MEMBACA !!


1 comment :

Mohd Yusuf said...

mcm mana nk tukar status...dulu aku glitterati pastu jadi ordinary member plak...

MAIN SPONSOR

ASAL USUL KU

Blogger Perak - We Are Family