BLOGGER BLOGGER TEGAR

Thursday, June 9, 2011

tutup elok elok boleh ?

assalamualaikum dan salam sejahtera .



harinie entri kedua BM selepas entri INI .
kenape baru entri kedua ek ? sebab harinie BM keluar dengan sebahagian blogger perak .
erk . sebahagian ke ? sebenarnye keluar berenam je .

nak tahu apa yang kami buat ? tunngu yea entri BM untuk malam ini .

*Google derma*


berbalik kepada tajuk entri diatas , " tutup elok elok boleh ? "
sebenarnye entri nie ditujukan kepada sesiapa yang berkenaan .
HAHA . tadi semasa dalam perjalanan balik , ternampak pakcik sorang nie on the way pergi mane tah dengan menaiki motosikalnya . atas dah terbaik tapi bile tengok bawah ? MASYAALLAH !
atas dah bagus pakai kopiah tapi bawah pulak kain terangkat sampai peha . apa kes ?

takpe lah . mungkin pakcek tu tak perasan kot .

nie pulak kes kedua . BM tak suka kalau dah pakai tudung atau shawl tu , tetibe kat belakang tengok tengok ada rambut yang keluar . sama gak kes macam pakcik diatas . kalau dah pakai tudung tu , pakai la elok elok .  lainlah kalau korang nie pakai tudung sebab terpaksa .

macam kes pakcik nie jugak , mungkin tak perasan kot .

tapi , sekali sekala check la apa apa yang patot yea .

BM disini nak tegur je lah kan . tapi tak bermakna lah BM nie perfect . dan , BM nie takde lah tak berkawan dengan orang yang tak menutup aurat nie .ada je . kalau kawan kawan BM tak pakai tudung ke ape ke suka hati lah . macam orang cakap la kan , KUBUR LAIN LAIN . heee .

peace no war !



*sorry la kalau entri kali nie macam entri agama sikit .. hee*


nak makan aiskrim ? SINI
nak iphone ? SINI
nak topup ? SINI

4 comments :

HaNa Hani said...

maybe diorg xperasan la tuh kan
^_^

Nur Ayuni said...

pak cek seksi betul . main selak2 kain.haha..kita bersangka baik. tapi kalau terjadi pada kenalan. tegur2 la. itu yang terbaik :)

shopping2u said...

nice entri

http://www.my-shopping2u.com/2011/06/segalanya-sembilan-sifat-sifat-saya.html

anda di tag di sni.. jemput kembali..

iekasub said...

tengkiu entry ni..at the same time, mengingatkan kaum hawa semua untuk tutup aurat dengan sempurna.. :')

MAIN SPONSOR

ASAL USUL KU

Blogger Perak - We Are Family