BLOGGER BLOGGER TEGAR

Wednesday, August 3, 2011

buku "Islam Evil In The Name Of God" Dilarang | kandungan Palsu

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua !


pagi nie BM saja saja bukak mynewshub.my sebelum terjah blog blog pembaca BM.. ada pelbagai berita menarik dalam tu diantaranya perbuatan khianat , Nicol ranking teratas wispa , isu starbuck dan yang menarik minat BM adalah buku "Islam Evil In The Name of God" dilarang..


BM pasti sepasti pastinya bahawa orang islam akan marah kalau terbaca tajuk buku ni.. Islam Evil ? obsolutely not.. penerbitan buku ini adalah sebahagian daripada propaganda anti-islam untuk mempengaruhi fikiran masyarakat bukan islam untuk membenci islam dan salah satu usaha jahat pihak tertentu..

sumber dari Google


Alhamdulillah Kementerian Dalam Negeri (KDN) telah mewartakan perintah larangan penerbitan buku tersebut kerana mempunyai cerita cerita palsu khususnya yang melibatkan keperibadian Nabi Muhammad S.A.W dan kesucian agama islam...


Setiausaha Bahagian Kawalan Penerbitan dan Teks Al-Quran , KDN , Abdul Aziz Mohamed Nor berkata , pewartaan perintah larangan tersebut adalah mengikut seksyen 7 (1) Akta Mesin Cetak dan Penerbitan 1984.. ianya menjadi satu kesalahan menurut subsyeksyen 8 Akta Mesin Cetak dan Penerbitan 1984 sekiranya ada pihak yang mencetak, menerbit dan seumpamanya terhadap buku tersebut. penjara selama tidak lebih 3 tahun atau denda tidak lebih RM 20 000 atau kedua duanya jika disabit kesalahan - SUMBER

SUMBER LAIN


Hak Milik Kekal,

6 comments :

mrfarid said...

kje jahat spe la ni..spe yg duk p cetak buku baik disebat je..

Nizam Ijam said...

masalah gak dengan buku2 macam nie

petuapakar said...

sape nyer keje nih!!

I follow u. follow saya balik yer..klik sini untuk follow saya kembali

AdinLala said...

Tengok kulit depan dia pun dah sangsi.. Haihh, manusia manusia~

Nak terbang naik beskal mini ?? Hehe
JOM terbang ke ENTRI TERBARU AdinLaLa !
- Manusia Makin Ego : Wordless Wednesday

ms. jana said...

eeeeiii..sape la pnye keje ni...nk kena sekeh btol..heehe..

http://nuurjana.blogspot.com/.. jana da folow kamu...nice entry..keep it up..:)

BeloG MTT said...

Ish ada saja caranya nak sesatkan orang.. =..='

MAIN SPONSOR

ASAL USUL KU

Blogger Perak - We Are Family