BLOGGER BLOGGER TEGAR

Monday, August 22, 2011

dilemma



Assalamualaikum dan salam sejahtera... berape hari je nak raya kan korang ? persediaan nak raya sudah siap ke ? ke belum mula lagi ? ape ape pon , puasa belum habis lagi... anak bulan pun lambat lagi nak lahir.. muahahaha..  


ni nak mengadu sikit nie... semalam BM pergi tesco nak membaiki cermin mata ibunda yang sudah tercabut skrunya.. so , pergi la Focus Point dalam tu.. memang ibunda BM buat cermin mata kat situ dulu.. so , rosak pun nak baiki kat situ sebab free of charge.. sape yang taknak benda yang free kan... kalau ade benda free tapi nak bayar jugak BM tak tahu lah.. GEDIK kot !!



sementara menunggu mechanik *macam baiki kereta lak* tu membaiki cermin mata ibunda BM , BM membisik kepada ibunda BM.. " mak , tanya la orang tu , cermin mata untuk silau je takde ke ? " BM memang silau kalau bawak kereta memalam.. memang tak nampak sangat.. nak cakap 70 peratus jugak lah tak nampak.. lagi lagi kalau orang yang tak beri kerjasama nak turunkan lampu tinggi nie. memang tak nampak langsung la jawabnye...



ibunda BM pun tanyalah orang tu and then dia cakap ada.. ibunda BM pon risau jugak sebab BM silau tahap gaban nie.. tapi totappp bawak laju.. muahahaha... lepas tu , BM dalam dilemma nak check mata ke tak sebab BM kalau boleh memang tak nak pakai cermin mata.. last last , BM ambik keputusan nak check jugak laa... and the result is , BM rabun jauh dan silau.. tapi BM tak tengok pulak bape power dia.. HAHA.. orang tu pon promote la cermin mata yang ada... BM just tengok tengok je..


sekarang nie pun BM dalam dilemma nak buat ke tidak cermin mata nie.. dah tanya dalam facebook.. ade yang suruh buat dan ade jugak yang kata tak payah... 



Diatas diantara komen komen teman teman BM yang sudi memberikan komen.. sebab sebab diatas ni jugak membuatkan BM dalam dilemma untuk buat cermin mata ke tak...


sekarang nie BM meminta jasa baik semua pembaca untuk memberi komen patutkah BM membuat cermin mata ataupun tidak ???



Hak Milik Kekal,

7 comments :

Faten @ MB said...

buat cermin mata tuk belajar n memandu je.. waktu2 bese x yah pkai.. pakai bila perlu je.. :)

are_tik25 said...

pki ble perlu!!

Wawazzup said...

sama la kita silau gak huhu tapi bila ngadap laptop better pakai la..

iPai said...

er takutnya .. tk pernah cek mata .. takut pergi cek nanti kena pakai plak ..

hanyzham hadny said...

assalam...saya pon rabun silau yang agak tinggi sehingga perlu beberapa hari untuk tempah cermin tu ja..masa ambk spek tu spt kebiasaan jurujual tnya nak pakai terus atau tak...dan saya jawb tak sebab pakai bila perlu ja tetiba kena ceramah dia kata kalo tak pakai mata akan terus rosak kalo tak pakai dan spek pon dah tak boleh bantu untuk lihat dgn lebih jelas...sekarg sya pengguna spek sepenuh masa...takut plak mata buat hal...

????? said...

sila pakai untuk memandu di waktu malam..sialu ni xleh biar..nti lagi bertmbh...kalu pakai cermin mata, insyaAllah kurg silaunya.. xpun nti cuba produk Qurrotuaini tuh... bgus untuk rabun... hehehe...

pakai lah yer...untuk elak bnda buruk jdi, baik pakai ye dok en BM???

SuperHamzah said...

buat aje

MAIN SPONSOR

ASAL USUL KU

Blogger Perak - We Are Family