BLOGGER BLOGGER TEGAR

Wednesday, October 20, 2010

" kEhiDuPan BarU Di UUM"

20/10/2010

Tarikh yang mmg cntik.. Dah 4bulan 16 hari ak hidup di hutan sintok ini sebagai seorang student......
Ini adalah cita2 ak dari kecil lg utk memasuki alam menara gading........
Ramai juga y susa nak biasakan hidup di hostel tp bg ak it does not matter sbb ak da adew pengalaman idup di hostel selama 6 thun.....stat dri form 1 smpai form 5 n then ak msuk ke matrik negeri sembilan......
hidup jauh dari keluarga mmg xbez tp tu la yang mengajar kita erti hdup berdikari........
now, ak dah adew kat universiti utara malaysia.....U y mmg ak nak dri dlu sbb adew kos aku iaitu  BACHELOR IN ACCOUNTING WITH HONOURS........so,target ak kat universiti nie ak nak dptkan first class......
AMIN!!!!!! doakanlah bersama yeee......

                                                         nie la logo universiti ak...
                                                         UNIVERSITI UTARA MALAYSIA.......
                                                         "ILMU BUDI BAKTI"

Semester pertama nie senior2 ckap kne la skor byak skit......kalu boleh dpt byak jgn byak sikit....
HAHa....mule2 jew kuliah stat ak ngn mmbe2 pown mencari2 dimana bilik kuliah kami......
Sesat ooooo....maklumlah, UUM nie besar kowt.....HAHA.....da lme2 tu xde lah sesat siap leh betolak g kuliah lmbat ag too sbb taw jalan shortcut senior ajar...HAHA...thanx senior sbb xkedekut ilmu ngn kmi.....


selepas beberape mggu jew kami dah pown dpt assgnment y melambak2 dari lecturer subjek msing2.....
huiyoooooo,,,,,asgnment dy bkannye sikit tp nak berpuluh2 helai kowt.....slmat  la wat dlm grup.....
ringan sikit beban nak wat byak2 toooo tp adew gak la grup mmber y jd free rider...[terkeluar la plak management nie]......HAHA...xpe2....too mknenye ak adew gne ilmu yang ak blaja dlm kehidupan seharian....

lpas hbis jew wat asgnment.....asgnment len plak dtg....xbenti2 polak toooo.,....kdg2 dpt 2 3 asgnment dlm masa sehari n then due date dy plak dekat2.....aduiiiiiiii......bersengkang mata la nak watnye......
hEHE....xpe2.....jnji first class dlm tgan...InsyaAllah......bukan jew dpt asgnment kdg2 adew gak projek yang kne join under dpp...kalu x aktif kat dpp plak nnti kne buang.....xpasal2 dpt dpp kat kachi plak....[dpp=dewan penginapan pelajar....dpp kat kachi pling jauh ngn dewan kuliah sbb kat luar kampus..HuHU]
tp besh gak laaaa dpt join projek sbb kita dpt pengalaman mcm ne nak wat kertas keje tok wat projek n lain2.......dpt gak bergaul ngn pelajar foreigner...haha...bez oooo dpt smbang ngn mereka walaupun broken english.....at least ak adew effort nak cam omputih........haha

haha...nie gmbar ak n mmbe 2 lpas event cultural night under  dpp petronas.....bez gler mse nie.....
mse nie la ak speak broken english nie...alaaaa.....asalkan mereka pham sudaaa....hahahahaha....

nie plak gmbar team ak mse msuk pertandingan choral speaking inter blok...HAHA...
kelakar kan.....kalu korg pandai cri la ak kat mne...HEHE...ak xde dlm gmbar nie sbb ak jd conductor.....
so,gmbar ak kne amik asing2....haha..da la kne pkai bju y bertemakan patriotik.....slmat ak pkai bju biasa jew sbb ak conductor...hahahahahaha...at least dpt la no 2 dlm choral speaking nie......

                haha...nie la aku mse jd conductor choral speaking.......chuak siot mse nie.......HAHA..


ini adalah mmbe2 baik ak.....yang kecik too name dy aril...bkan aril peterpon taw...HAHA....
muhammad shahril b hussin......sblah ak too plak mohd fuad bin razlan...asal dri machang, kelate.....
ak n aril asal dri perak..eh2....kat sini bru nak bgtaw asal mane....haha...xpe laahhhhh......nie gmbar lpas cultural night.....kmi nie ajk......mereka berdua nie kne jg kaunter kat luar tok pendftaran msuk.....too la nmpak mcm waiter skit...kah3.....adew bkat kan?????

kat sini ak ramai mmbe2.....dak ex-kmns; izzah,ijat,wan,ariel,daus ,jalal, lyana ariffin, n ramai lgi lah dak2 ex-kmns.....Haha....syg korg sume k......n then kwan2 bru kat dpp petronas; fuad, saffuan, dak2 kelate, zaidi, n ramai lagi lah...kpada sape2 y ak x tlis nme tooo sowie laaa yee.......penat nak naipnye.....
HeHe......thanx wahai sahabat2ku.....drimu begitu berharga.....


aduiiii....da letih tgan menaip......da msuk maghrib nie....so,smpi sini dlu laaaaaa ak pyer cte k....len kali kalu rjin ak update ag taw.......haha..chow cin chow.....nak smyg maghrib n then adew meeting ag...haha....
event nasyid interblock plak.....slmat ak jd ajk...kalu x terpaksa jd peserta...HAHa...selamat2.....
sekian,saLam......
[kalu x keberatan toooo.....jd la follower ak  n comment la ape yang ptot....kah3...
yang positif jew taw....heEEeeee]

4 comments :

Lyana Ariffin said...

hahahahaa.. kelakar kowt... memang buat sy tergelak..anyway thanx mention my name...:)
and nice blog...best..:)

nadzirah.zulkepli said...

wahh! da de blog. :)

penyisir rambut said...

belajar rajin2 kat sane ye???
huhhuhu...
~senior....

Kamil darham said...

hi hi... sorry, baru jumpa blog

MAIN SPONSOR

ASAL USUL KU

Blogger Perak - We Are Family