BLOGGER BLOGGER TEGAR

Wednesday, June 15, 2011

BENCI BEN ASHAARI

Assalamualaikum dan salam sejahtera .

AWAS ! kalau tak suka sila tinggalkan blog ini secepat mungkin .
dalam entri ini BM menggunakan dasar "aku punya blog, suka hati aku lah"



okey . BM rasa tajuk yang hot jugak lah kan . BENCI BEN ASHAARI . BM nak bagitahu bukannya BM benci abg ben ni tapi sekarang ramai yang nak kondem dia . kenapa yea ? sebab dia selalu bagi tips kat newbie ke ? sebab dia selalu buat segmen ke ? sebab traffik dia sehala ke ? korang ni kannnn . tak fikir betul lah .

okey . abg ben bagi tips kat newbie pon korang nak dengki asal . dah abg ben berpengalaman kat dalam dunia blogger nie walaupun dia nie selalu merendah diri . dia punya suka la nak kongsi tips ke tak . korang susah ke ? ilmu tu dibelajar untuk diamalkan dan untuk dikongsikan . bukan korang sorang je nak pandaikan . orang lain nak gak pandai .



korang dengki sebab dia buat segmen ke ? kenapa nak dengki . BM tengok ramai je yang masuk segmen abg ben dan BM pun tak terlepas masuk segmen dia . kalau korang tak nak masuk segmen dia sudah lah . dok je la diam diam . nak kondem orang lain buat apa . kalau korang dengki sangat korang buat la segmen sendiri . apa susah .

korang kata traffik dia sehala ? BM rasa tak . sebab apa ? sebab memang la kita masuk segmen dia lepas tu dia suh backlink kan kat blog dia sebab nak tarik ramai lagi yang mungkin nak join . memang la traffik dia melambung . tapi lepas tu traffik yang join segmen tu pon melambung apa . sebab diakhir segmen tu mesti abg ben listkan semua blog yang join . so , orang ramai pon boleh usha usha blog lain yang join . traffik korang jugak naik . sama la macam BM . sebelum ni BM tak penah dapat komen belas belas puluh puluh tapi alhamdulillah ada la jugak nak komen . komen yang banyak pon cakap "singgah sini dari blog abg ben" . so, kesimpulannya , abg ben bukan traffik sehala okey .



yang BM tak sukanya pasal anon ni adalah sebab diaorang tak nak tunjukkan muka diaorang . korang nak tegakkan kebenaran korangkan . tunjukkanlah diri tu , watpe nak malu . nama pun nak tegakkan kebenaran . kalau berani tunjukkan la diri tu .

okey . mesti ramai cakap BM nie peminat fanatic abg ben . yea . BM nie silent reader abg ben . abg ben jugak la bagi semangat untuk teruskan BM berblogging nie . dan BM buat entri nie bukan sebab nak minta simpati abg ben pun . BM cuma pelik sekarang nie . kenapa ramai sangat yang dengki dengan kejayaan orang lain . kalau nak berjaya jugak , janganlah rosakkan kejayaan orang lain tapi usaha la . kan usaha tangga kejayaan . memang betul cakap sorang blogger nie . kalau dah femes tu mesti ada haters kan .

SEBAB MEMBACA :)

2 comments :

waN Mohd Salim said...

ahaks .. macam same je entry ngan ps ..:D .. ape pon happy blogging

k_Own said...

abang ben lah buat gua pnye blog jd macam tuh.. ishh fuck pada haters...

MAIN SPONSOR

ASAL USUL KU

Blogger Perak - We Are Family