BLOGGER BLOGGER TEGAR

Thursday, June 16, 2011

[REVIEW] Internet Browser | Birumuda91

Assalamualaikum dan salm sejahtera semua .


Kali ni BM nak kongsikan mengenai internet browser . mungkin ada yang korang semua penah pakai dan ada juga yang korang tak penah tahu pun mengenainya . BM akan sertakan jugak kebaikan dan juga keburukannya .

Mozilla Firefox 


pro : browser yang laju , interface yang ringkas dan mempunyai tabs yang unik .
cons : firefox tak sediakan preview tumbnails .

Google Chrome 

pro : chrome asingkan tabs kedalam process yang berlainan , protect sistem dan merupakan browser paling secure.
cons : jika tinggalkan tabs dalam keadaan idle , ia akan ambil masa untuk refresh .

Internet Explorer 


pro :browser yang menawarkan ciri sokongan yang diperlukan .
cons : mudah terdedah kepada serangan dari luar seperti hacking .

Safari 4 


pro : startup time yang cepat dan kelajuan navigasi yang impressive .
cons : kurang private mode dan anti-phishing .

Deepnet Explorer 


pro : familiar dan senang di gunakan .*familiar diluar negara kot
cons : security features kurang .

Space Time 


pro : disokong oleh customer support . 
cons : kelajuan dan security kurang .


okey okey . dah la tu . kang banyak banyak boring plak .
haha . KLIK SINI .


SELAMAT MALAM !!


3 comments :

Aimifiqa said...

hehe. yang taw just ranking atas2 tu je. yg bawah x penah dgr pun. thanks for sharing :)

Pisyek said...

feature yang kurang pada firefox tu, boleh tambah dengan install plugin. xD

tapi aku dengar2 jugak orang cakap FF ni dah makin lembab.

ko penah dengar pasal Comodo Dragon?

shopping2u said...

sy pilih anda sebagai penerima hadiah , jgn lupa dtg amik ye
http://www.my-shopping2u.com/2011/06/hadiah-buat-kaum-adam-sempena-jumaat.html

MAIN SPONSOR

ASAL USUL KU

Blogger Perak - We Are Family