BLOGGER BLOGGER TEGAR

Sunday, June 12, 2011

SENTAP !

assalamualaikum dan salam sejahtera .



SENTAP ! apa tu sentap ? sebenarnye BM pun tak tahu sentap sentap nie apa . lepas je BM tanya kawan BM yang guna ayat sentap sentap tu , baru lah BM tahu sentap tu apa . sentap nie sebenarnye macam merajuk gak la kan . tu yang BM paham la kan .

"sayang , jom kita jalan jalan kat jitra mall . kita berdua je taw . biar si labu tu sentap . haha "
"weh , sentap giler ayat kau "
"aku nak sentap lah dengan mamat tu . ade ke patot semalam dia cakap aku nie gemuk , padehal aku ni taff apa "

tu la serba sedikit ayat yang aku leh wat nak describekan kat korang contoh penggunaan perkataan sentap tu . so , harap harap korang paham la kan . *kalau korang dah paham , bagi paham lagi ye . haha


sebab apa BM nie jadi cikgu plak ari nie . sebenarnye BM tak nak jadi cikgu . just BM nak menyatakan yang BM sentap hari nie . sentap dengan sape ? sentap dengan blogger perak (BP) . sebab ..........

*baby nie dibayar untuk sama sama sedih*
sumber : google


BP buat mini gath kat jusco ipoh harinie . ramai plak tu yang join . huhu . nape lah BP buat mini gath masa BM balik kg . huhu . takpe lah kan . bukan nak tunggu BM free baru nak wat gath kan sedangkan ramai lagi yang free arinie . takpe takpe . xde rezeki la tu .

anyway , BM sentap jugak !!

7 comments :

erleena said...

ape tuh BM??name org ??

haha ak ske gne ayt sentap!
cm style! :P

abdullah gazali said...

birumuda lah

Ros Anisza said...

tak mau sentap-sentap ye...sila hadirkan diri ke gathering yang seterusnya....hahahaha

blackroses said...

sesi belajar bahasa melayu ek

Pisyek said...

er, sentap tu ape? :P

Entri terkini: Hafiz - Awan nano

Nur Ayuni said...

ko sentap dorang bersantapan kat JJ. ahah :P

Cik Minie said...

minie pun x dpt g..papa bagi red light..huhuhu..=(

MAIN SPONSOR

ASAL USUL KU

Blogger Perak - We Are Family