BLOGGER BLOGGER TEGAR

Friday, June 17, 2011

TIPS SEO UNTUK BLOGSPOT | BIRUMUDA91

Assalamualaikum dan salam sejahtera .



pagi tadi BM blogwalking punya blogwalking BM terbaca dalam innit Auto SEO untuk blogspot . so , BM bacalah . bagus gak apa yang BM dapat tadi . ilmu yang berguna .

Keistimewaan auto SEO ini . 

  1. menukar autoblog post title pada setiap entri .
  2. auto description pada setiap entri .
  3. auto keyword pada setiap entri .

jom ikut langkah langkah ni . senang je .

DESIGN > EDIT HTML > CARI kod ini 

<title><data:blog.pageTitle/></title>


gantikan dengan code ini .


<b:if cond='data:blog.pageType == "item"'>
<title><data:blog.pageName/> | <data:blog.title/></title>
<b:else/><title><data:blog.pageTitle/></title>
</b:if>
<b:if cond='data:blog.pageType == "archive"'>
<title><data:blog.pageName/> | <data:blog.title/></title>
</b:if>
<b:if cond='data:blog.pageType == "label"'>
<title><data:blog.pageName/> | <data:blog.title/></title>
</b:if>
<meta expr:content='data:blog.pageTitle + " - 
your blog description here (upto 200 charaters)"' name='description'/>
<meta expr:content='data:blog.pageName + ", 
Keyword 1, Keyword 2, Keyword 3, Keyword 4, Keyword 5"' name='keywords'/>
<meta content='Author Name Here' name='
author'/>
<meta content='index,follow' name='robots'/>



tukarkan word yang berwarna biru tu .

description : tulis mengenai blog korang
keyword : tulis 5 keyword blog korang
author : tukarkan author kepada nama korang

okey siap ! jangan lupa tekan save okey . kang sia sia je penat penat buatkan . auto SEO ini dapat mengembangkan blog anda di dalam search engines .

dan jangan lupa untuk padam read more kalau copy paste code diatas ni . nanti ada url blog ini diatas blog anda . 
SELAMAT MENCUBA !!


3 comments :

My Name is Mar said...

Hah... Success ponn....
Huhuhu...
Macam mana nak tau trik SEO ni success bro??

Mohd Yusuf said...

aku cuma tukar nama title entri kedepan baru nama blog...yang keyword2 nie aku tak buat lagi... he3

Fyqa said...

bagusnya entry ni...

MAIN SPONSOR

ASAL USUL KU

Blogger Perak - We Are Family