BLOGGER BLOGGER TEGAR

Thursday, July 14, 2011

Jalan Jalan KL Bersama Retis | BIRUMUDA91

assalamualaikum dan salam sejahtera


Wow.. baru hari ni BM boleh buat post panjang panjang sikit.. korang dah tahu kan sebab apa selama nie BM tulis entri entri pendek kan.. korang tak tahu ? tak pe.. pegi la godek godek linkwithin tu.. hehe.. BM malas pulak nak letak hyperlink kali ni.. :P


okey.. BM baru je balik dari Kuala Lumpur bersama sama rakan retis yang lain.. kami berada di sana selama 2hari 1 malam.. pagi selasa sampai malam rabu balik.. 2 hari 1 malam la tu kan.. kalau salah hape aku pedulik.. hahahaha.. BM dan rakan rakan retis yang lain menginap di Universiti Malaya.. 


okey lah.. tetibe je terus pergi ke Universiti Malaya kan.. mesti la kena ikut flow.. hehe..


okey, mula mula kami bertolak dari Universiti Utara Malaysia pada pukul 12 malam... memandangkan kami bertolak malam , so, kami pun pakai cincai saja.. tengok gambar dibawah ni pun taw..haha

baru saja nak naik bas dah start posing sana sini.. biasalahkan.. semua gila gambar.. hik hik hik.. bukan selalu dapat macam ni..

pukul 8 pagi kami sampai ke kediaman sementara kami.. korang dah tahukan kat mana ? kan atas tu BM ada bagitahu..

sesi menurunkan barang barang yang kami bawa.. korang nampak tak tu.. masing masing baru bangun tido.. haha

sampai kul 8 , terus je check in.. masuk bilik , rehat jap , kemas apa patut dan bersiap siap untuk keluar.. destinasi kami yang pertama adalah restoran yang dekat dengan UNIKL.. sebelah hostel dia je.. kami makan kat situ.. masing masing lapar..

bergambar sebelum makan.. sempat lagi posingkan.. dimana ada kami di situ ada kamera..

makan time !! nyum nyum nyum.......

haiissshh..sape pulak dak kecik nie.. haaa.. nie adalah anak pengiring kami.. malu malu tapi kalau dah kenal melekat terus.. heeee..

selepas kami selesai makan kami terus bertolak ke Putrajaya.. kami pergi ke Festival Bunga dan Taman Putrajaya.. sebelum tu , kami menunaikan solat di masjid besi.. gambar diatas adalah gambar menunggu masuk waktu solat zohor.. posing dulu dekat tasik sebelah masjid besi ni haaa...

posing time !!

selepas selesai solat pun kami posing lagi.. banyak masa dihabiskan dengan memosing sana memosing sini.. muahahahaha.. 

wah wah wah.. anak sapa la tu kan.. muahahaha..
hensem kah ? no komen... *x selalu dapat tengok BM keluar pakai kemeja nie..hehe

baru ingat nak posing dua orang.. sekali ada orang kacau daun plak.. hahaha..

yehaaaaa.... posing lagi disituuu...

asal tetibe gelap plak nie.. muahahahaha..
with sunglasses..


kaum kaum adam yang bersama sama kami ke masjid besi

raja dan ratu merah.. tamak haloba betul raja nie sampai dua ratu.. hahahaha..shantek !!
diatas adalah gambar pertama diambil apabila sampai ke Festival Bunga dan Taman Putrajaya..
turun turun je nampak motor merah nie.. so sape yang pakai baju merah sila posing disitu..

posing di pentas perasmian.. perasmian kot.. masuk je dekat pentas ni dah bau wangi sebab dikelilingi oleh bunga.. belum lagi masuk kawasan taman bunga.. korang rugi kalau tak pergi kat sana lagi lagi kalau anda warga Kuala Lumpur.. rugi noookkk !!

bergambar bersama wakil dari Petronas rasanya.. sebab apa kami bergambar dengan dia? sebab dewan penginapan kami diberi nama Dewan Penginapan Pelajar Petronas dan juga di support oleh Petronas..

masa nak jalan ke taman bunga nampak la benda alah nie.. ape lagi kalau tak posingkan.. dh nama pun gila bergambar.. haha.. ni la bukti kenangan beb.. dah ada anak nanti bagi anak tengok.. heeee 

dah penat berjalan jalan di festival tu tadi kami terus pergi ke Plaza Alam Sentral Shah Alam.. nak hilangkan penat sikit dengan bermain bowling.. kalau perempuan apa lagi kalau bukan shopingkan.. hahaha.. banyak kot baju yang diaorang beli.. muahahaha.. yang si lelaki ni main bowling je....

haaaa... ni pulak gambar kat i-City... tengok tu.. apa yang lain? tak nampak pendek umo.. muahahaha.. kan baju tu lain dengan gambar sebelum ni.. baru je tukar tu.. hehe.. tukar kat mana?tukar dalam bas sudah.. muahahahaha

bergambar di hadapan tempat beli tiket masuk snowalk.. BM tak masuk sebab malas.. yeke malas ? hehe.. sebab ada financial problem laaa.. hehe.. lagipun kad bank ada kat orang lain.. telupa nak amik.. huhu

gambar yang tak jadi dan dikacau oleh orang lain.. ishhhh..
baru je nak melompat tinggi tinggi time ni.. hehe...





hari pertama kami habis disini sahaja.. hari pertama kami pergi ke Festival Bunga dan Taman Putrajaya..
lepas tu pergi Plaza Alam Sentral Shah Alam and then yang terakhir sekali kami pergi ke i-City.. penat jugak wookk berjalan.. setiap kali ada gap dari satu tempat ke satu tempat mesti kami tidur dalam bas.. penat punya pasal.. hahahaha.. siankan driver bas tu.. huhu.. sampai UM terus tido tak fikir hape dah.. time to sleep......


okey.. pagi sudah menjelma untuk hari kedua berada di Kuala Lumpur.. pagi pagi bangun terus siap siap.. lipat cadar , sarung bantal dan bawak semua turun bawah nak pulangkan.. kami terus check out dari UM.. destinasi pertama kami macam biasa la kan kalau pepagi ni.. time to eat.. mana boleh kalau berjalan dengan perut yang lapar.. kami makan kat kawasan Masjid India.. gambar BM tak de la kat situ sebab dalam kamera kawan lagi sorang.. nanti baru amik.. lepas je makan kami pun bertolak ke Planetarium...

posing lagi , lagi dan lagi.... BM memakai baju kemeja lagi.. Burton London.. baju tu spesial sebab baju tu memang beli kat London.. korang mesti tak bacakan ENTRI ni.. tu sebab korang tak tahu..
betul !! hadiah dari LONDON..


posing di ANGKASA.. Agensi Angkasa Negara

nak naik tangga menuju ke Planetarium kat atas tu pun memakan masa hampie setengah jam sebab setiap anak tangga kami posing.. muahahahaha.. memang camwhore tol kan.. hehe.. kenangan kan..

ni pulak gambar lepas tengok tayangan video kat dalam planetarium.. best jugak beb.. macam 3D je.. tak yah pakai spec mata 3D pun takpe.. hehe

ni kat luar tempat Planetarium tu.. amik gambar ramai ramai..

destinasi terakhir kami adalah di KLCC.. shoping ? oh tidak !! kan BM adalh financial prob so tak de lah shopping.. just kami pergi ke Galeri Petronas dan bergambar dihadapan Petrosains sahaja dan jalan jalan makan angin.. muahahaha

so, sampai disini sahaja lah coretan BM kali ni.. nie pun dah letih menunggu gambar laoding nak masukkan images.. hehe .. dan penat juga menaip ...

jangan la segan segan nak komen yea..



Hak Milik Kekal,

20 comments :

are_tik25 said...

syok nye berjln.....
jelez kot!!! haha

K O R I E said...

sangat panjang lebar entri kali ni yea. mesti enjoy kn
dh lma tringin nk g i-city. best x i-city

EZAN IDMA said...

seronokkknyeee best tak i cty?

Anonymous said...

Great post however , I was wondering if you could write a litte more on this topic?
I'd be very thankful if you could elaborate a little bit more. Bless you!

Feel free to visit my blog; low carb methode
Also see my web site: wok rezepte

Anonymous said...

It's nearly impossible to find well-informed people on this subject, however, you sound like you know what you're talking
about! Thanks

Feel free to visit my webpage install wordpress

Anonymous said...

A fascinating discussion is definitely worth comment. I believe
that you ought to write more about this subject, it might
not be a taboo matter but usually people don't speak about these topics. To the next! Best wishes!!

Have a look at my homepage ... altersvorsorge wiesbaden

Anonymous said...

I'm really enjoying the design and layout of your blog. It's a very
easy on the eyes which makes it much more enjoyable for me to come here and visit more often.
Did you hire out a developer to create your theme? Excellent work!


Here is my web blog: Steinzeit-Diät
My web page :: diät erfolgreich

Anonymous said...

Heya! I realize this is somewhat off-topic but I had to ask.
Does running a well-established blog such as yours take a
lot of work? I am brand new to operating a blog however
I do write in my diary everyday. I'd like to start a blog so I will be able to share my personal experience and thoughts online. Please let me know if you have any ideas or tips for new aspiring blog owners. Thankyou!

Also visit my web-site; die effektivsten diäten

Anonymous said...

Why people still use to read news papers when in
this technological globe all is existing on web?

Feel free to visit my webpage - wordpress magazine theme

Anonymous said...

Thanks for sharing your thoughts. I really appreciate your
efforts and I am waiting for your next post thank
you once again.

my webpage; beste Thai Massage Wiesbaden

Anonymous said...

Hello, i believe that i saw you visited my website so i got here to go
back the favor?.I'm trying to to find issues to enhance my web site!I assume its adequate to make use of a few of your concepts!!

Also visit my blog :: wordpress premium plugins

Anonymous said...

I seriously love your blog.. Great colors & theme.
Did you make this site yourself? Please reply back as I'm wanting to create my own blog and would like to learn where you got this from or exactly what the theme is called. Thank you!

Here is my page; fast weight loss tips

Anonymous said...

Its not my first time to pay a visit this web site, i am browsing this web page dailly and get nice
information from here daily.

My web blog - Was ist das ausgezeichnete an der Ernährung ohne Weizen
Also see my webpage - glutenfreies Rezept

Anonymous said...

Thanks designed for sharing such a pleasant idea, paragraph is pleasant, thats why i have read
it completely

Also visit my web-site - steinzeit ernährung
My site :: paläoernährung

Anonymous said...

I think what you said was very reasonable. However, what about this?

suppose you typed a catchier title? I ain't saying your content is not solid., however suppose you added something to possibly get folk's attention?
I mean "Jalan Jalan KL Bersama Retis | BIRUMUDA91" is kinda boring.
You ought to peek at Yahoo's front page and watch how they create article headlines to grab people to open the links. You might add a video or a related picture or two to grab readers excited about everything've written.
In my opinion, it might make your posts a little livelier.


Take a look at my site - lenkmatten fliegen

Anonymous said...

Hello, all is going nicely here and ofcourse every one is
sharing facts, that's genuinely excellent, keep up writing.

My web-site ... glutenfreie Ernährung

Anonymous said...

Superb blog you have here but I was wanting to know if you knew of any
community forums that cover the same topics discussed here?
I'd really like to be a part of group where I can get suggestions from other experienced individuals that share the same interest. If you have any recommendations, please let me know. Thanks a lot!

Feel free to visit my web site dr oetker rezepte

Anonymous said...

Hi there Dear, are you really visiting this website on
a regular basis, if so then you will definitely take fastidious knowledge.


Also visit my web site; title tag länge

Anonymous said...

This piece of writing is actually a pleasant one it assists new net users, who are
wishing in favor of blogging.

My homepage; premium wordpress template

Anonymous said...

Magnificent goods from you, man. I've understand your stuff previous to and you're just too wonderful.
I really like what you've acquired here, certainly like what you are stating and the way in which you say it. You make it enjoyable and you still take care of to keep it sensible. I can not wait to read much more from you. This is actually a wonderful site.

Also visit my web site; koch dich schlank mit paleo

MAIN SPONSOR

ASAL USUL KU

Blogger Perak - We Are Family