BLOGGER BLOGGER TEGAR

Friday, June 1, 2012

Nak Tahu Rahsia ?

Hai guys!

Nak bagitahu nie yang dalam blog Birumuda skang dah lain sikit. nak tahu apa yang lain tu? jom baca dengan lebih lanjut. korang tak akan rugi punyalah dan mungkin akan menguntungkan korang. JOM!!!

1. Shout box
     Dulu masa mula-mula blog BM ni dilahirkan, BM ade letak shout box tapi lepas tu dah tiada sebab tiba-tiba je dia tidak berfungsi. so, apa lagi. BM pun padamlah. buat apa nak letak benda yang tak boleh gunakan. huhu. skang nie BM letak balik, so, korang boleh chat kat situ ataupun tinggalkan jejak korang kat situ. 

2. Share box
     Haaaa.. yang nieh baru punya. kalau korang perasan kat tepi sebelah kiri screen laptop korang tu ade button share yang floatingkan. itu untuk sesiapa nak share link blog nieh kat korang punya sosial network such as facebook dan juga twitter. so, ape lagi ? share lah yea :)

3. Lazy load
     Yang nie pulak korang tak akan nampak sebab benda nie bekerja di belakang tabir. Lazy load ini akan mengurangkan masa blog korang untuk loading. sesuai utnuk blog yang selalu upload gambar banyak-banyak macam blog BM nie. hehe. 

korang mesti tertanya-tanyakan kat mana BM belajar buat benda nieh. nak tahu tak ?

Share box tuh mai [ KLIK SINI ]

Shout box pulak [ KLIK SINI ]

Lazy Load  KLIK SINI ]



Hak Milik Kekal,

2 comments :

zieyzain said...

ahaa,..thanxx for sharing yah =)

Syuk Ry said...

nice info.. :D

MAIN SPONSOR

ASAL USUL KU

Blogger Perak - We Are Family