BLOGGER BLOGGER TEGAR

Thursday, June 16, 2011

INTERNET PUNCA ANTI SOSIAL ?

Assalamualaikum dan salam sejahtera .



sekarang nie BM ngah layan WHI . korang tahu tak apa tu WHI ? okey . WHI ni adalah wanita hari ini . kalau tengok tajuk WHI ni je selalunya untuk wanita je kan . BM sendiri pun tak tengok melainkan mak atau akak nak sangat tengok . tapi hari ni BM tertarik dengan forum untuk hari ni iaitu " LAMAN WEB SOSIAL PUNCA ANTI SOSIAL ? "

okey . setiap orang mempunyai pendapat yang berbeza beza sebab cara pemikiran lain lain . bagi BM laman web sosial ni mempunyai kebaikan dan juga keburukan .

KEBAIKAN


1. dapat mengeratkan silaturrahim diantara manusia . kalau kawan kita yang dah lama tak jumpa tapi jumpa dalam fb ke twitter ke kan dah mengeratkan kembali silaturrahim yang dah lama renggang tu .

2. kalu bagi student pulak , student yang malu malu kucing nak bertanya di dalam dewan kalau tak paham ke apa ke boleh bertanyakan soalan di laman web sosial ni . lebih privacy dan juga selesa . tapi student kene add pensyarah dulu la yea . hee . :)

3. dapat menambahkan ilmu . okey . kalau nak cari maklumat yang lebih pantas boleh cari kat internet je . taip je sudah dapat . Google kan ada . haha . kat facebook pon boleh cari ilmu dengan bertanya kepada yang pakar . macam BM tanya blogger hebat nie . nak tahu apa BM tanya ? KLIK SINI .

4. boleh bertukar tukar maklumat . macam BM buat jugak la . kalau ada ilmu lebih . BM akan postkan dalam facebook ataupun twitter . kan SHARING IS LOVING . heee .

KEBURUKAN


1. boleh menabur fitnah . okey . ni boleh berlaku dalam mana mana laman web sosial . buat fake profile lepas tu cakap bukan bukan pasal orang lain . dosa tau fitnah fitnah nie .

2. dapat penyakit pon boleh . kalau dah asyik 24 jam 7 hari seminggu dok depan lappy je mana tak dapat penyakitkan . penyakit apa ? rabun la . korang taw kan bahawa kalau dok depan lappy selalu boleh dapat rabun . macam tengok tb depan depan la .

3. kurang bergaul dengan orang lain . okey , ni kalau sape sape yang dah addicted sangat laman web sosial ni . kalau kat meja makan ke dalam dewan kuliah ke semua pegang android , ipad masing masing . nak cakap dengan orang pon kene tunggu 2 3 minit . haha .

4. okey . bagi anak anak yang tak dapat perhatian ibu bapa sangat boleh je bukak laman web lucah . lagi lagi kalau mak bapak kerja sepenuh masa . mak ayah kat uma dok buat baik je tapiiiii lepas mak ayah keluar rumah je terus bukak . haha . kurang kasih sayang la tuh .

okey . BM listkan 4 kebaikan dan 4 keburukan je . 
tak nak banyak banyak kang muak pulak baca .
lagipun BM rasa internet banyak kebaikan kalau digunakan sebaik mungkin 
tapi akan menjadi banyak keburukan kalau salahguna internet .

NAK TAHU LEBIH LANJUT KLIK SINI

4 comments :

Syuk Ry said...

nice enry.. :)
Intro To Authorware 7.0 !!

cucu umie said...

biaselah tu..name pon tmpt sosial..ad baik dan buruknye..tpy kita ambil shje yg baiknye..incya-Allah tidak ad ap2..

thnkx follow ayie..follow sini balik..

abdullah gazali said...

test test

abdullah gazali said...

test test test

MAIN SPONSOR

ASAL USUL KU

Blogger Perak - We Are Family