BLOGGER BLOGGER TEGAR

Friday, April 26, 2013

Cara-cara Unlock Phone Alcatel One Touch Glory 2S

Assalamualaikum dan salam sejahtera..


Dalam minggu nie ramai mahasiswa mahasiswi di universiti BM berduyun duyun mengunjungi Mall. Rupa rupanya ada Ekspo. Patot la ramai orang kat Mall. Pelik jugak BM sebab selama nie tak de la ramai mana yang datang Mall. Tapi, minggu nie ramai sangat datang Mall sebab ada ekspo. dan bukan sebab ade ekspo je mahasiswa datang ke Mall kali ni, tapi ade promosi dari DIGI dimana mahasiswa boleh tebus rebat RM200 dengan Phone Alcatel One Touch. Bawak je kad matrik dengan IC dan pegawai DIGI sendiri akan buatkan rebat dan dengan tambah RM50 je, dapat sebijik phone Alcatel dan juga no DIGI.

nak isi borang rebat sendiri pon boleh. KLIK < SINI >


Tetapi, phone Alcatel tu boleh guna no DIGI sahaja. Tapi jangan takut sebab boleh Unlock. Cara dia senang jeeeee.

1. Call DIGI Helpline 016-221 1800
2. Pilih bahasa sama ada english atau bahasa melayu
3. Pilih 4 iaitu berkenaan produk DIGI
4. Pilih untuk bercakap dengan perunding DIGI
5. Tunggu kejap dan cakap nak unlock phone tu.


Pegawai perunding tu akan mintak IMEI no dan juga No tel DIGI yang kita pakai tu. Mana nak cari No IMEI ? Ada tertulis kat kotak ataupun  tengok kat bawah bateri. Selepas tu dia akan berikan Pin Unlock tersebut. DONE !!!

Masa korang semua dah masukkan SIM card selain  DIGI, akan terpapar kat screen untuk masukkan Unlock Code tu. So, masukkan dan anda sudah boleh guna phone Alcatel tu dengan no selain DIGI. 

Selamat Mencuba !!!

*cara ini mungkin berbeza dengan orang lain yang dah try sebab lain pegawai perunding*

Credit to : Miza Yusof





Hak Milik Kekal,

3 comments :

erleena said...

thanks zali !!

Nelson jawan said...

Saya tak ingat macam mana nak unlock
patten l

Anonymous said...

Bodoh..

MAIN SPONSOR

ASAL USUL KU

Blogger Perak - We Are Family